Μελιτζάνες στο φούρνο με Μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • τυρί
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγη φρυγανιά
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα να
ξεπικρίσουν. Μετά, τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με το λάδι ελαφρώς. Σοτάρουμε τα
κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τη ντομάτα. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό, αλάτι, πιπέρι
και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε
λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τη σάλτσα με τα
μανιτάρια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Έχουμε χτυπήσει τα
αυγά και προσθέτουμε το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και αυτό το μείγμα το
ρίχνουμε επάνω στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε το
φαγητό σε δυνατό φούρνο για περίπου 45 λεπτά.