Μαύρα Λάχανα με Φασόλια
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. άσπρα ή κόκκινα φασόλια
- 1 ντομάτα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαύρα λάχανα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές καλαμποκίσιο αλεύρι
- 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, αλάτι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φασόλια με κρύο νερό και τα μουσκεύουμε μια μέρα πριν. Την επομένη
τα βράζουμε, στο ίδιο νερό όπου τα μουσκέψαμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα φασόλια μόλις μαλακώσουν και κρατάμε δυο ποτήρια από το ζουμί
τους στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα λάχανα, το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Σοτάρουμε το
κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το κόκκινο πιπέρι. Βράζουμε τα φασόλια μαζί με το
ζουμί τους, προσθέτουμε τα λάχανα, το αλάτι, τη ντομάτα κομμένη σε κύβους και
κατόπιν λιώνουμε τις δυο κουταλιές αλεύρι με λίγο ζουμάκι και περιχύνουμε το
φαγητό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το
ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε για λίγο ακόμη το
φαγητό στη φωτιά.