Μανέστρα με Μύδια, Ντομάτα και Φέτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στο μπλέντερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα πικάντικη
  • αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανέστρα
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Aχνίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 5-
10 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και τη
μανέστρα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε στην
κατσαρόλα τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τον άνηθο, το αλάτι, το ζεστό νερό και
αμέσως σκεπάζουμε το φαγητό, ενώ χαμηλώνουμε και τη φωτιά. Aφήνουμε το
φαγητό να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να μελώσει η μανέστρα. Θρυμματίζουμε τη φέτα
με τα χέρια μας και σερβίρουμε με αρκετό μαύρο πιπέρι.