Λουβίδια με Πλιβριμιές
ΥΛΙΚΑ
- 1 αρμαθιά λουβίδια (φασολάκια)
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα
- 800 γρ. πλιβριμιές* (πανσέτα) ξαρμυρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- πιπέρι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα λουβίδια σε χλιαρό νερό αποβραδίς (10-12 ώρες). Ξαρμυρίζουμε αποβραδίς
και τις πλιβριμιές σε χλιαρό νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και
τσιγαρίζουμε ελαφρά τις πλιβριμιές και μετά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό
και τα λουβίδια τα οποία θα βράσουν για 1 ώρα. Προσθέτουμε ντομάτα και πιπέρι
(αλάτι βάζουμε μόνο αν έχουν ξαρμυρίσει εντελώς οι πλιβριμιές) και αφήνουμε να
σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν. Συνοδεύονται με σκορδαλιά.
*Οι πλιβριμιές είναι χοιρινή πανσέτα που βάζουμε σε χονδρό αλάτι για να διατηρηθεί
καιρό.