Τα αρώματα και οι γεύσεις από τα τοπικά, Π.Ο.Π. και γεωγραφικής ένδειξης προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Μακεδονικής Κουζίνας κατέκλυσαν το εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση και προώθηση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα. Στο πλαίσιο αυτό,  αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι και υψηλοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά Π.Ο.Π. προϊόντα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας που συμμετείχαν.

Το μενού της Μακεδονικής Κουζίνας περιελάβανε: Μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου, μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμι και γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί, ντολμαδάκια Χαλκιδικής με αρωματισμένο γιαούρτι, ελαφριά μους μανουριού με γλυκό κρασί και τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί, μους ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής με κρέμα από κεράσια Ροδοχωρίου και τραγανή βάση με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα ροδάκινα Νάουσας και ζελέ από ούζο Μακεδονίας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο γαστρονομικό αυτό δρώμενο είχε ως βασικό σκοπό την προώθηση και εδραίωση στην ευρωπαϊκή αγορά των ποιοτικών Π.Ο.Π. αγροτικών προϊόντων της Μακεδονίας μέσα από τη γαστρονομία και την τόνωση της εξωστρέφειας της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας.