Στο πλαίσιο της φετινής 13ης Διεθνούς Έκθεσης για τη γαστρονομία EXPOGAST (24-28 Νοεμβρίου 2018), η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.Με πυξίδα το θέμα της φετινής διοργάνωσης «Against Food Waste» (ενάντια στη σπατάλη του φαγητού), σκοπός του διαγωνισμού ήταν η οργάνωση και η προετοιμασία ενός ελληνικού γεύματος παρουσία κοινού, για 150 καλεσμένους. Η ελληνική αποστολή με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στο φετινό θέμα του διαγωνισμού ανέδειξε τις ελληνικές γεύσεις, τη γαστρονομική παράδοση της Μακεδονικής Κουζίνας και τα τοπικά προϊόντα.
Η Διεθνής Έκθεση για τη γαστρονομία EXPOGAST διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά γεγονότα παγκοσμίως. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τις σύγχρονες τάσεις, παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες, προβάλλει τις εθνικές κουζίνες, ενώ, μέσω του διαγωνισμού μαγειρικής που φιλοξενεί, καλλιεργεί την ανταγωνιστικότητα, δίνοντας παράλληλα δημιουργικά κίνητρα στις ομάδες που συμμετέχουν.