Λάχανα Χαμνά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζανάκι φούρνικο
  • 1 φλιτζανάκι κορκότο σταρένιο
  • ½ κιλό λάχανα χαμνά
  • καυτερή πιπεριά
  • 1½ λίτρο νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και τα βάζουμε να βράσουν. Ρίχνουμε το κορκότο, το αλάτι,
την πιπεριά και το λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν. Πριν ψηθούν καλά, ροδίζουμε το
φούρνικο με το βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά το
μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί και να xυλώσει.

.