Ιτς Πιλάφ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. συκωτάκια αρνίσια ή πουλερικών
  • 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
  • 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  • αλάτι
  • 5 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε αρχικά το ρύζι. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και
αφήνουμε να «σταθεί» για μισή ώρα. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά με
τρεχούμενο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι με
νερό ώσπου να φουσκώσουν και τις σουρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε
κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κουκουνάρια και το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά, να
μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί για 3-4
λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το πιπέρι, τον ζωμό κρέατος ή το νερό, το αλάτι και
τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και
σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Σουρώνουμε, σκεπάζουμε
με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε
με τον άνηθο.