Ιμάμ Μπαϊλντί

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες ή μεγάλες τσακώνικες
  • 2 κιλά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε βαθιά κατά μήκος.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε
πάνω σε χαρτί κουζίνας. Aχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε
τις ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να
μείνει η γέμιση με το λάδι της. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Κατόπιν,
βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και γεμίζουμε το άνοιγμά τους με το μείγμα,
πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φουρνίζουμε για 1/2 ώρα.