Βλάχικο από τη Βέροια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γρ. ρύζι αναποφλοίωτο
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά σούπας κανέλα
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το
ψήνουμε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο
στους 160°C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε
κομμάτια και το απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό
και το αλεύρι και περιχύνουμε το αρνάκι. Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο
στους 160°C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
και το ρύζι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό μέχρι να βράσει το
ρύζι. Προσθέτουμε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το αρνάκι, γαρνίροντάς το με το ρύζι.

Font Resize
Contrast