Βλάχικη Γιαουρτάβα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο κομμένο
  • 3 κιλά γιαούρτι πρόβειο
  • 6 αυγά
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι – πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλείφουμε παντού με το μισό βούτυρο.
Έπειτα, το τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180
οC, για 1½ ώρα. Μετά,
ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη, περιχύνοντας πολύ συχνά το
κρέας με το ζουμί του. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι, τα
αυγά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και περιχύνουμε το κρέας. Απλώνουμε
και το υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί και ψήνουμε άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρι να
αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα η κρέμα.