Αρνάκι Καπαμάς
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 500 γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 3 ξυλαράκια κανέλα
- λίγα γαρίφαλα, 3-4 μπαχάρια, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- χυμό 1 λεμονιού
EΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμυδάκια σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι
να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα μπαχάρια και σβήνουμε με το
κρασί. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο,
σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα. Κατόπιν, ρίχνουμε στην
κατσαρόλα τις πατάτες, φροντίζουμε να σκεπάζονται από τη σάλτσα και ψήνουμε για
άλλη μισή ώρα. Aν θέλουμε, σερβίρουμε το φαγητό μας σε αυτή τη φάση, διαφορετικά
το αυγοκόβουμε ενσωματώνοντας σιγά – σιγά στη σάλτσα τα 2 αυγά που έχουμε
χτυπήσει πολύ καλά με το χυμό λεμονιού.