Αγριογούρουνο με Δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αγριογούρουνο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια)
  • κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • πατάτες

    Για τη μαρινάτα:

  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • κόκκινο κρασί
  • 2 κλωνάρια σέλινο, καρότο
  • φέτες πορτοκαλιού με τη φλούδα
  • θυμάρι, ρίγανη, φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι
  • κανέλα, γαρύφαλλα, μοσχοκάρυδο
  • σκελίδες σκόρδο, κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη γαβάθα βάζουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου μαζί με τα καρότα,
τα κρεμμύδια, το σέλινο και όλα τα μπαχάρια. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε
καλά το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο για να
απορροφήσει το κρέας τα αρώματα της μαρινάτας. Περίπου κάθε 6 ώρες γυρίζουμε το
κρέας για να βραχούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε τα
δαμάσκηνα στο κόκκινο κρασί για 1 ώρα.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το στραγγισμένο κρέας, μετά σοτάρουμε τα κρεμμύδια
και κατόπιν τα στερεά υλικά της μαρινάτας, που τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Τα σβήνουμε με το υγρό της μαρινάτας και βάζουμε το κρέας και τα σοταρισμένα
κρεμμύδια. Τα ψήνουμε για 90 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία 150
οC. Κατόπιν, τα
βάζουμε σε μια γάστρα όπου σιγοψήνονται σε θερμοκρασία 120-130
οC. Μια ώρα πριν
τελειώσει το ψήσιμο στη γάστρα, βάζουμε τις πατάτες που είχαν ψηθεί μόνες τους και
μισή ώρα πριν το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα δαμάσκηνα.