Σπαραγγοκεφτές

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπαράγγια
  • 3 πατάτες βραστές
  • 2 αυγά
  • 1/4 κιλό κεφαλοτύρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο σκόρδο

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τα σπαράγγια και τα βράζουμε μαζί με τις καθαρισμένες
πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και
τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, το κύμινο, τα αυγά και το πιπέρι. Αφού τα
ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι 1/2 φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Από το μείγμα παίρνουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού, το αλευρώνουμε καλά
και το πλάθουμε. Το τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσει ο κεφτές.