Πρασοκεφτές

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά πράσα
  • 1-2 αυγά
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα, πετώντας το πολύ πράσινο μέρος. Τα
βράζουμε, τα στύβουμε και τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα
πράσα με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το κεφαλοτύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Το
μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς και
πλακέ και τους τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο από τις δύο πλευρές. Τους
απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Οι πρασοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι.