Μύδια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

  • 24 μεγάλα μύδια (με το κέλυφος)
  • λίγο κρασί για το άχνισμα των μυδιών
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 5 κοφτές κουταλιές της σούπας ρύζι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 30 γρ. σταφίδες
  • αλάτι, λίγο πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, λίγη ζάχαρη για τη γέμιση

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα μύδια. Τα αχνίζουμε σε κατσαρόλα με
λίγο κρασί, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Ροδίζουμε το κουκουνάρι σε 3
κουταλιές λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγο. Ρίχνουμε κατόπιν το
ρύζι, τον χυμό του λεμονιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το υπόλοιπο λάδι.
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά. Μέσα σε κάθε μύδι βάζουμε μια κουταλιά
γέμιση, τα κλείνουμε και τα δένουμε σφιχτά με κλωστή σαν πακέτο. Τα τοποθετούμε
σε πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε ένα πυρίμαχο πιάτο από πάνω και ρίχνουμε το
υπόλοιπο λάδι με μισό ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε
για 40 λεπτά. Αφαιρούμε την κλωστή και σερβίρουμε.