Μπουρεκάκια με Μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ

    • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
    • 1 ποτήρι νερό
    • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
    • 100 γρ. γιαούρτι
    • 1 αυγό για την επάλειψη

 

Για τη γέμιση:

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και
ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί». Στο
μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψήνουμε τις μελιτζάνες. Όταν κρυώσουν, τις
πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και 1
κουταλιά λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Παίρνουμε από τη ζύμη μπαλάκια και ανοίγουμε δίσκους πάχους 0,5 εκ. Βάζουμε από
μια κουταλιά γέμιση στη μέση από κάθε δίσκο και διπλώνουμε. Κόβουμε,
χρησιμοποιώντας τα χείλη ενός ποτηριού, ό,τι περισσεύει. Με το δάχτυλο πιέζουμε
ελαφρά τις άκρες, ώστε να ενωθούν καλά. Χτυπάμε ένα αυγό και με το πινέλο
αλείφουμε τα μπουρεκάκια. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, τοποθετούμε σε σειρές τα
μπουρεκάκια και τα ψήνουμε στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν.