Μπουμπάρι

ΥΛΙΚΑ

  •  πνευμόνι και καρδιά από τράγο και γίδα
  • παχύ έντερο από τράγο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα τριμμένη ή 4 κουταλάκια ντοματοπελτέ
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Ζεματίζουμε 5-10 λεπτά τις καρδιές και τα πνευμόνια και τα
ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τον
κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό και τέλος το ρύζι (πλυμένο-στραγγισμένο).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να σιγοβράσει. Πλένουμε καλά το
έντερο με νερό και ξίδι ή λεμόνι. Δένουμε το έντερο από τη μια πλευρά και το
γεμίζουμε με προσοχή χωρίς να το μπουκώσουμε για να μη σκιστεί στο βράσιμο όταν
διογκωθεί το ρύζι. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα, δένουμε και την άλλη άκρη. Με μια
οδοντογλυφίδα το τρυπάμε κατά διαστήματα, το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και το
σιγοβράζουμε με λίγο νερό για 1 με 1½ ώρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να το
τοποθετήσουμε σε ταψί, να το περιχύσουμε με λάδι, αλατοπίπερο και ντομάτα και να
το ψήσουμε στους 200οC για 1 με 1½ ώρα.