Κιντέας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κορφούλες από τσουκνίδες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • δυόσμο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • λίγο αλάτι
  • λάδι
  • χυμό από 1 λεμόνι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και βράζουμε τις τσουκνίδες, όπως τα άλλα χόρτα. Κατόπιν τις
πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το ζουμί τους. Αδειάζουμε το χυλό σε κατσαρόλα,
ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε το δυόσμο, το σκόρδο και
το αλάτι. Βράζουμε το χυλό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνέχεια
για να μην κολλήσει. Τον σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντάς τον με λάδι και το με χυμό
λεμονιού. Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.