Εβραϊκή Μελιτζανοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή γιαούρτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • χυμό 2 λεμονιών
  • αλατοπίπερο, πάπρικα (προαιρετικά)

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τη μελιτζάνα πάνω στη φωτιά από γκάζι ή κάρβουνο μέχρι η φλούδα να
σχηματίσει φουσκάλες και να μαυρίσει και η ψίχα να γίνει μαλακή και πολτώδης.
Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα πιάτο και κρατώντας την μ’ ένα πιρούνι την
ξεφλουδίζουμε και στραγγίζουμε τα υγρά. Χτυπάμε τον πολτό και προσθέτουμε
σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το νερό, το χυμό
λεμονιού και το κύμινο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει πολύ απαλή και κρεμώδη υφή.
Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι πολύ
πηκτό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και
πάπρικα και σερβίρουμε.

 

 

 

Font Resize
Contrast