Αυγά Βλάχικα

ΥΛΙΚΑ

    • 3 αυγά
    • 150 γρ. φέτα
    • 2 κουταλάκια γλυκού αλεύρι
    • ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές κόκκινο πιπέρι
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 2 ποτήρια νερό

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό, προσθέτοντας 2 πρέζες αλάτι και το
βάζουμε να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε 2 κουταλιές του
γλυκού αλεύρι και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν το νερό μας
βράσει. Επίσης σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ένα αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις αρχίζει και βράζει, προσθέτουμε την τριμμένη
φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και δυο ολόκληρα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το
βράσιμο. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές κόκκινο πιπέρι και στη συνέχεια όλο μαζί το ρίχνουμε στην
κατσαρόλα και ανακατεύουμε λίγο. Σε μερικά λεπτά το αποσύρουμε από τη φωτιά και
σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Font Resize
Contrast