Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλιτζάνι λάδι
    • 1 κουταλιά σούπας αλάτι ψιλό
    • 5 κουταλιές σούπας ξίδι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά και έπειτα τις
ξεφλουδίζουμε. Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο – λίγο το
αλάτι. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή αλάτι.