Γκαϊκανάς από τη Νάουσα

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο λάδι. Στη
συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι ροδίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το αλεύρι και να
γίνει χυλός. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του τυριού, τα
αυγά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρεται ζεστό.