Ταρτόρι
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μόνο τη μέση του ψωμιού)
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας ξίδι
- 2-4 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. καρύδι ψίχα
- αγγουράκι
- δυόσμος
- αλάτι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε
όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το αγγουράκι και τα ανακατεύουμε καλά (το
δυόσμο και το αλάτι τα ρίχνουμε λίγο – λίγο μέσα στο μίξερ για να πετύχουμε το πόσο
βαρύ στη μυρωδιά και πόσο αλμυρό το θέλουμε). Το Ταρτόρι είναι έτοιμο και
μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ουζομεζέ, αλλά μπορεί να συνοδέψει ως
σάλτσα τηγανητά ψάρια.