Κολοκύθα κόκκινη με μπάτζο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. καρύδια
- 100 γρ. τυρί μπάτζο τριμμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού ξίδι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Aλατοπιπερώνουμε την κολοκύθα, την
πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και το αλεύρι από όλες τις πλευρές και την
τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 10
λεπτά. Παράλληλα, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα καρύδια μαζί με το ξίδι σε
μπλέντερ. Bγάζουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί. Έπειτα,
ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην κολοκύθα και ψήνουμε ακόμη για 10-15 λεπτά μέχρι να
πάρει χρυσό χρώμα.