Μία ξεχωριστή παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας πραγματοποιήθηκε μέσω της καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO» και την παράλληλη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων «OENOTELIA», όπου παρουσιάστηκαν τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής, τα οποία αποτελούν και τους καλύτερους «πρεσβευτές» της εξαιρετικής ποιότητας της ντόπιας παραγωγής και της γνήσιας μακεδονικής διατροφής στους επισκέπτες και αγοραστές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.

Στην εκδήλωση για τη Mακεδονική Kουζίνα,  που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς», διακεκριμένοι σεφ μαγείρεψαν με τα ιδιαίτερα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας τέσσερις αυθεντικές συνταγές της Mακεδονικής Kουζίνας (μανέστρα με μύδια, ντομάτα και φέτα, φούστορον με καβουρμά, μανιταρόσουπα αγιορείτικη και ντολμαδάκια γιαλαντζί), αναδεικνύοντας έτσι τον πλούτο της τοπικής γαστρονομίας και τη δυναμική της, που βρίσκεται σε άμεση σχέση με την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Συνολικά 31 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, που χαρακτηρίζουν την ισχυρή ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους, στους εμπορικούς αντιπροσώπους που κατέκλυσαν τη διοργάνωση. Αρκετοί εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής και delicatessen, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι των σημαντικότερων εταιριών παγκοσμίως, ξένοι δημοσιογράφοι και δεκάδες διπλωματικοί εκπρόσωποι είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν μια σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.