Μανώλης Παπουτσάκης

Χανιώτης στην καταγωγή, με σπουδές στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου και μεταπτυχιακό στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τη διδακτορική του διατριβή και παράλληλα εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια μέχρι που δημιούργησε το δικό του εστιατόριο κρητικής κουζίνας «Χαρούπι». Μένοντας πιστός στην παράδοση, αποκτά το προσωπικό του ύφος με διακριτικές και κομψές γευστικές παρεμβάσεις.

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006600/mk2019.jpg

Ανδρέας Κλαυδιανός

Σπούδασε στην Σ.Τ.Ε Κέρκυρας και εργάσθηκε παράλληλα με τις σπουδές του, αλλά και μετά την αποφοίτησή του, σε ξενοδοχειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου. Το Δεκέμβριο του 2017 ξεκίνησε με τη σύζυγό του Σίσσυ Καρακολίδου το δικό τους «UMAchefshome». Παράλληλα εργάζεται ως consulting chef στο εστιατόριο ψαριού «Μαϊάμι».

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006623/mk2019.jpg

Χρήστος Γραικός

Ξεκίνησε να εργάζεται σε εστιατόρια πριν ολοκληρώσει τις μαγειρικές του σπουδές στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Μετά την αποφοίτησή του, συνέχισε την καριέρα του επί μια δεκαετία στις κουζίνες γνωστών εστιατορίων της Κρήτης, αποκτώντας εμπειρίες στις νέες τεχνικές μαγειρικής. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, τον τόπο καταγωγής του, όπου εργάσθηκε σε διάφορα εστιατόρια της πόλης και από τα τέλη του 2018 είναι chef de cuisine στο εστιατόριο «Μαϊάμι».

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006622/mk2019.jpg

Δημήτρης Τασιούλας

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη επηρεάζεται στο μαγειρικό του στιλ από την βαλκανική καταγωγή του -Ανατολική Ρωμυλία, Πόντος-, αλλά και την Πελοπόννησο. Υπήρξε ένας από τους εμπνευστές και βασικούς δημιουργούς του δημοφιλούς γαστρονομικού πρότζεκτ «Σέμπρικο», για να συνεχίσει την αποκλειστικά δική του πορεία ιδρύοντας το εστιατόριο «Thria». Υπήρξε ένας από τους τρεις “Chef ambassador” της πόλης της Θεσσαλονίκης για το 2018.

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006620/mk2019.jpg

Δήμος Καλαϊτσίδης

Σπούδασε μαγειρική στη ΣΤΕ Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 με εμπειρία σε εστιατόρια της πόλης και σε μεγάλα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του, ανοίγει το 2014 το δικό του εστιατόριο «Τα τρία Γουρουνάκια». Υπηρετεί με προσήλωση την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας ελαφρά, αρωματικά και νόστιμα πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006625/mk2019.jpg

Σάκης (Αθανάσιος) Κάλφας

Ο έμπειρος chef -patron του εστιατορίου Σάκης Κάλφας, σπούδασε στην ΤΕΣΤΕ Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε για 25 χρόνια σε πολλά εστιατόρια της Ρόδου, της Χαλκιδικής και της Σαντορίνης πριν επανέλθει στη γενέτειρά του στη Θεσσαλονίκη. Το 2017 πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο “Μαύρη Χήνα” προσφέροντας ένα μενού που συνδυάζει ευρηματικά την Ελληνική και Ιταλική γαστρονομία.

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10005484/mk2019.jpg

Γιώργος Βαγιωνάς

Ο εμπειρότατος σεφ, έχει αναλάβει, κατά τη διάρκεια της σχεδόν τριαντακονταετούς θητείας του, ως executive chef και consultant chef σε μια ολόκληρη σειρά πολυτελών ξενοδοχειακών εστιατορίων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και σε μικρά δυναμικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει διδάξει νέες μαγειρικές τεχνικές στη σχολή «Cooking School La Chef» στη Θεσσαλονίκη.

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006624/mk2019.jpg

Μανώλης Αντωνακάκης

Αριστούχος της σχολής ”KAPPA STUDIES” Ηρακλείου, από όπου κατάγεται, ξεκίνησε την καριέρα του στο οικογενειακό εστιατόριο «Οι Βάρβαροι» και συνέχισε σε γνωστά ξενοδοχειακά εστιατόρια της Κρήτης. Στη Θεσσαλονίκη εγκαταστάθηκε το 2012 και από το καλοκαίρι του 2013 εργάζεται στο «Karàbourno».

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10006621/mk2019.jpg

Δημήτρης Αγόρατζης

Αποφοίτησε από τη σχολή ΔΕΛΤΑ και απέκτησε εμπειρία στα εστιατόρια «Μόλυβος», «Madola», «Διατηρητέο» και στο ξενοδοχείο «Μαρμάρι» στην Κω. Πρόσφατα δημιούργησε το μενού για ένα εστιατόριο στη Ρουμανία με βάση την ελληνική κουζίνα και τα θαλασσινά. Από το 2010 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με το εστιατόριο «Γλυκάνισο» στη Θεσσαλονίκη.

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10005485/mk2019.jpg

Παναγιώτης Δεληθανάσης

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο τη εστίασης από το 1999, έχει εργασθεί σε ορισμένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και σε πολλά δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη σχολή του Alain Ducasse και έχει εργασθεί στο εστιατόριο «Galvin la chapelle» (1*Michelin) στο Λονδίνο. Το 2018 ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου «Τhe Aficionados».

https://www.macedoniancuisine.gr/lmnts/Contributors/10005483/mk2019.jpg

1 2 3 14